Last van gevoelige hoofdhuid of roos?

Veel mensen hebben een gevoelige hoofdhuid. Dit kan door heel veel verschillende dingen ontstaan en is niet erg maar wel vervelend. Wat ik helaas nog vaak hoor is dat mensen denken dat wanneer zij schilfers op de hoofdhuid zien denken dat dit roos is. Dit is in 9 van de 10 keer nooit het geval.

Daarom wil ik graag even in het kort uitleggen hoe je dit verschil ziet en voelt en hoe te behandelen.

Wat is het verschil tussen een gevoelige hoofdhuis en roos?

Een gevoelige hoofdhuid

Wanneer je hoofdhuid schilfers afgeeft (witte vlokjes die los in het haar zitten) betekent dit dat je hoofdhuid erg gevoelig is. Dit kan bijvoorbeeld komen door verschillende weersomstandigheden, stress of medicatie.

Roos

Roos is iets heel anders dan een gevoelige hoofdhuid. Roos is vaak een grote korst dat op de hoofdhuid vast zit. Dit ontstaat doordat de huidcellen té snel vernieuwen.

Hoe moet een gevoelige hoofdhuis of roos worden behandeld?

Om de juiste behandeling toe te passen, is het belangrijk om te weten welk ongemak er van toepassing is.

Een gevoelige hoofdhuid is kwetsbaar en kan niet veel hebben. Gebruik een shampoo waar bijvoorbeeld niet te veel parfum in zit en die ook speciaal gericht is voor een gevoelige hoofdhuid. Dit moet dus ook nooit met een agressieve shampoo worden behandeld, in tegenstelling tot roos. Bij de handeling van roos dient er een hardnekkige shampoo te worden gebruikt die de korst losmaakt van de hoofdhuid (bijvoorbeeld een Head & Shoulders shampoo).

Conclusie

Heb je last van een gevoelige hoofdhuid – gebruik dan een shampoo die speciaal gericht is voor de gevoelige hoofdhuid.
Heb je last van Roos –  gebruik dan een agressieve shampoo die geschikt is voor het tegen gaan van Roos.

Ik hoop dat jullie er wat van opgestoken hebben en vragen stellen mag altijd! Bij Kapsalon Mandy Sentveld in Egmond aan den Hoef kunnen wij een passend advies geven over het gebruik van shampoos.

Liefs Mandy

Mandy